PENGIKUT

Monday

masih wujudkah lagi cinta antara dua darjat??



tujuan gambar : ................

air batu campur memang sedap. lagi lah kalau kau makan err.. minum air batu campur err..makan air batu campur lagi tepat rasanya. sebab air batu macam elok untuk dikunyah sebelum ditelan. betul ke? **dahi berkerut**
ok. keputusan. air batu campur DIMAKAN bukan DIMINUM. ok. ape ape lah yang penting aku nak gunakan perkataan diMAKAN. baiklah. sambung.
air batu campur memang sedap. lebih lebih lagi kalau kau MAKAN apabila tiba musim sejuk. gigil sambil ketap ketap gigi kau kunyah lagi air batu tuh. pergh! mencabar babe! baiklah. nampak sikit ke oversea an apabila aku menggambarkan situasi musim sejuk. ok kalau di malaysia, (i'm proud to be MALAYSIAN). kalau kau makan air batu campur bila tiba dinihari, suasana hujan lebat kau kunyah air batu campur. serius! anda sangat coold.

air batu campur sama cool nya seperti seorang lelaki yang tinggi. ok. samakan lelaki dengan air batu campur yang lemak berkrim memang tidak patut. tapi aku terpaksa. (gunakan ayat terpaksa sebab mahu nampak innocent kerana men samakan lelaki dengan air batu campur) terpaksa. (sebab nak kaitkan dengan tajuk post )

lelaki tinggi adalah ciri fizikal yang wajib dipatuhi. kerana aku tinggi. kalau lelaki rendah bukan ke murah rezeki? oh. mungkin benar. tetapi lelaki tinggi memang cool macam air batu campur yang lemak berkrim. ok. merujuk kepada tajuk "anak ayah dah jumpa lelaki macam ayah....." ye. aku dah jumpa lelaki yang tinggi macam ayah. u know what?? i'm fall in love dengan lelaki tinggi ini. rupa paras bukan ukuran asalkan tinggi saya akan jatuh cinta (ces! tiba-tiba gedik guna kata ganti diri saya)

1. TINGGI. check!

gitar adalah alat muzik yang sangat PANAS!! roarrr!! (tiba-tiba buat bunyi beruang miang kan) oklah. lelaki tinggi yang pandai bermain gitar sangat PANAS! oh. saya jatuh cinta dengan lelaki tinggi yang pandai main gitar. ok. ayah tidak pandai main gitar tetapi lelaki tinggi ini pandai bermain gitar. jadi ini satu bonus!

2. GITAR. check!

lelaki tinggi yang pandai main gitar seorang yang sangat sangat sangat sangat sangat menyayangi keluarganya. bijak berkata-kata. berwawasan. tidak seperti lelaki yang saya kenali suatu waktu dahulu. wahai lelaki tinggi. anda sangat buat saya impressed dan menjatuh cinta kan diri terhadap anda.

3. SAYANG KELUARGA. BIJAK BERKATA KATA.BERWAWASAN. check! check! check!

lelaki tinggi yang pandai main gitar seorang yang sangat sangat sangat sangat sangat menyayangi keluarganya. bijak berkata-kata. berwawasan. ini seorang yang berfikiran kehadapan. ye. kebijakan anda membuatkan anda sangat charming. kau tahu tak aku dah lama mencari lelaki yang berilmu seperti ini? tidak bercakap benda-benda yang bukan-bukan yang sia-sia?? kau tahu tak?? semua perkataan yang anda keluarkan sangat bermakna. semuanya berilmu dan saya tak tahu macam mana nak buat PETA MINDA bila anda berkata-kata untuk catit isi-isi penting because everything come out from your mouth is meaningfull.

4. BERFIKIRAN KEHADAPAN. CHARMING.BERILMU. check! check!

kejatuh cintaan ini semakin bertimpa timpa setiap kali anda berkata-kata dan memandang saya sambil tersenyum. T____T



**akan pastikan perasaan ini tidak berubah.insyaALLAH, if ALLAH will....we belongs together..**

** i will be your big fan for those thing u r doing now, i'm pretty sure u r doing this for your family (ibu,ayah n so on) and for us one day.. ^___^ insyaALLAH..i'm not sure becuse soon is beyond our control, i will follow u soon to reach my goal(Actually my goal is YOU!hehehe~~) n help u**



p/s: tolong jangan tanya apa2 lepas baca, walaupun soalan itu berlegar diminda kalian (tiba2 guna perkataan 'kalian' sbb dah jatuh cinta dengan org yang berilmu) sekalipun. (ceh. budget mcm ramai je yang baca blog kau)

6 comments:

ishiko said...

nak tanyer jugak..... mmmuahahhahaa..
sapekah lelaki brtuah itooo... yg mmbuat u jatooo cinta... hahhhaaa... brlegar2 di iptho ka???

* pSsssttt: sile jgn knl kn kpd sy.. krn lelaki tggi yg pndai brmain gtar bisa mmbuatku trtawan jua.. hak3x..

btw.. lame x jln2 kt blog u.. mmg sempoi meyh...
haiippp.. sowy2 my senioreee ~

amalina wahida said...

ishiko~> thanks to u sbb dh rajin berjalan2 dn meninggalkan tapak kaki kat entry2.. no worry lah senior junior is juz a name, respect is must even u r my little sister.. ^__^

**lelaki tinggi yg membuat kejatuh cintaan tidak berlegar di iptho..^__^ jgn risau..**

ishiko said...

ohhoo..yerp... ns baik.. huhuu.. tp lelaki kacak??? mmuahehehee.. yg suda tido ka time nih...
jauhkn beliau..
lalallala ~

cik dandelion said...

we we we deqna dtg lagi.hek hek. em2 bahagianya dunia ni kalau kita ada boypren yang sangat menghargai diri kita seadanya kan3 :)
lepas ni nak buat solat hajat lah hehee jujurnya i :P

amalina wahida said...

ishiko~> encik kacak tuh?? hahahhaha!!!

amalina wahida said...

dekna~> buatlah.. solat tuh leh buat anda tenang..