PENGIKUT

Wednesday

stress management

minggu stress. memang saja buat tajuk macam tuh sebab bila orang google search akan timbul blog nih. oh hye pengunjung yang tergoogle blog nih. sorry lah saya tak nak cite pasal cara2 nak uruskan tekanan pun. cuma saya nak highlight kan disini

MINGGU NI MINGGU STRESS SAYA.

jerawat dah tumbuh 2 bijik akibat tak cuci muka sebelum tertidur dengan nota2. kenapa awal2 kau dah baca nota2 nih amal? so, for those yang macam nak tak nak baca blog nih atau first time terklik blog nih, ye. saya amik periksa ulangan.!!.. (dah semua orang asyik cakap ulangan aku pun terpaksa angguk walau hal sebenarnya tidak dan kalau nak xplain memang tak sempat lah kalau kau cuma ada 5 saat je bila kau sekadar nak berbahasa basi je dengan aku ='(

fyi, paper yang saya duduki ada 5. (tak payah nak bayang paper tu mcm tikar terbang aladdin. paper tu bermaksud kertas peperiksaan T__T) dan semuanya straigh paper. maksudnya, isnin, selasa rabu, khamis (cuti thaipusam) jumaat. ye straight. HUWAAAAAAAA!!!! (tak payah nak huwaaa sangat)

saya dah lepasi 3 paper. paper 1st oh yeah, alhamdulilah.. bukak2 je kertas soalan terus terdetik dalam hati (encik zel i love u lebih lah!!!T__T )

paper kedua dan ketiga.. bukak2 je kertas soalan... (ALLAHUAKBAR... apalah yang susah sangat soalan2 nih... menitik sudah air mata, berpeluh sudah telapak tangan, ku raup2 muka supaya diberi hidayah... 'bismillahitawakkaltualallah.... ='(

tak payah nak hoooyeah sangat ada lagi dua paper. harap2 tak segenting dan sehening seperti dua paper subjek major diatas. serius. jiwa aku luluh bagai dihiris sembilu bila baca bait2 soalan elektrik dengan pentaksiran.






maha luas ilmu Mu
makin aku teroka
makin banyak yang aku belum ketahui...






**wahai diri sendiri, kalau cgpa kau turun kau jangan nak putus asa ok. janji dengan aku ye wahai diri..berdoalah supaya lulus, sem ni kau cover balik ok. ='(

4 comments:

aziehoneys said...

amal..
i know u can do it in ur exam!!
do the best and yg laen bedoa dan tawakal kepada ALLAh ok!
tenang.. u can do it :)
gambatehh!! hehe
sorey la lmbat plak na wish gudluck.. tp pe2 pon doakan baek2 uat kamu dalam hadapi exam k :)

amalina wahida said...

thanks azie.. =))

anak aLi said...

insyaallah ada hikmah disebalik semua ni... insyallah lepas ni ko akan jadi insan yang lebih tabah lagi..

*aku still nak wish u the best of luck for another 2 papers...

amalina wahida said...

sejak akhir2 ni bicara tabah ni selalu terpacul dari orang2 sekeliling aku...

**thanks for the wish... =))