PENGIKUT

Sunday

addiction or love?

assalamualaikum..

hai! lama betei i tak mentype dekat sini kan u olls. hihihi~
sibuk puasa lah agaknya i ni kan sampai terlupa "eh? ada blog rupanya aku nih" hewhew~

back to the track.

actually, banyak video dekat utube kalau korang selongkar ada yang bagi kesedaran untuk kita yang kadang-kadang terjauh dari nasihat-nasihat.
maksud aku, jiwa kita memerlukan ubat setiap hari. ubat yang macam mana?

masa sekolah teknik dulu, setiap ahad atau selepas maghrib selalu ada tazkirah. well, masa tu aku dengar tak dengar je. tapi, most important word yang paling terkesan dalam otak dalam dada sampai sekarang, ustaz tu kata. 

"JIWA KITA PERLU DILEMBUTKAN DENGAN MENDENGAR NASIHAT/TAZKIRAH.
SEKURANG-KURANGNYA SEKALI DALAM SEMINGGU"

-ustaz (cikgu) Hanafi-

sebabtu, bila kita dah lamaaaaaaaaa sangat tak dengar tazkirah, jiwa kita akan keras. besides of reading the noble quran, our soul need this medicine. :) macam korang ambil vitamin b kompleks, ambil minyak ikan, minum inner shine, etc, untuk kesihatan macam tu jugak jiwa kita perlukan pil-pil sampingan ni.

tengah aku korek-korek video yang berkenaan dekat utube, aku terjumpa lah beetles and roses punya video. jom kekita dengar sikit apa yang menarik perhatian kekita dalam video nih.




dah dengar?
dah tengok?

aha! umur kekita ni 23. kengkawan sekeliling selalu benor mengadu masalah cinta. hihi. kalau tak mengadu pun pasti sekeliling  kengkawannya berpacaran ye dak? takpun diri sendiri yang berpacaran. eh?

kalau anda semua perasan, dalam video ni ada kata

when u want to know is this really a true love?
~> if that love bring u closer to ALLAH, that is true love
when u are doing something, u must bear in mind, is ALLAH pleased when im doing this?

dan kalau awak semua berada dalam cinta (kata kau) yang situasinya, kamu nak selalu jumpa, nak selalu call, nak selalu mesej, nak selalu bersama... is addiction and is not love. 

i am reflect myself. and lets reflect ourselves together..

jaga-jaga, jangan sampai terperangkap dalam ketagihan. :)



9 comments:

Kesuma Angsana said...

layan jelah ye

zatilnabilah said...

ok.faham... ;) bagus lah amal.. ;P

Afiq Din said...

lme xlepak blog cigu n

Rue said...

*tekan butang like* !!!

Rue said...

*tekan butang like* !!!

amalina wahida said...

kesuma ===> semoga kembali selepas layan.. :)

amalina wahida said...

zatil ===> faham? bagus anak murid macam ni.. :)

amalina wahida said...

afiq ===> orang bizi mcm awok memang takde masa nak tinjau blog mengkeme kan.. hewhewhew.. :3

amalina wahida said...

rue===> like sampai post komen 2 kali ye? hihihihi~

*apesal tetiba rindu ke ru ni haa???