PENGIKUT

Wednesday

DIARI KEGAGALAN 21 TAHUN HIDUP MEMBUJANG.

**MEMBUJANG pada tajuk tiada kaitan dengan kehidupan**

G to the A to the G to the A L.
GAGAL.
dah berapa banyak kau rasa kau gagal.
well (entah kenapa suka perkataan well sejak kebelakangan ni) gagal. failure. looser. fuhh!! banyak sungguh perkataan perkataan yang boleh mengekspresikan tentang kegagalan.
weyh yang kau bersyarah macam lecturer pedagogi ni kenapa weyh????



SEKARANG AKU NAK KECOH WALAU KAU TAK NAK TAHU

senarai kegagalan amalina wahida sepanjang dia hidup 21 tahun


1)gagal mendapatkan basikal. gelaklah kau puas puas. aku memang nak basikal weyh masa kecil sampai sekarang. tapi tak dapat. bukan tak mampu tapi entah. aku masih mencari reason yang MANTAP kenapa aku tak dapat basikal yang aku idamkan.

2)gagal dapat straight A's di dalam setiap peperiksaan besar. yup! i know i am the genius child. kau bongkak ape ni weyh? ok. memang gagal dapat straight A'S. entah. puan BAHASA MELAYU memang selalu mencacatkan result semua peperiksaan aku. ok. SEKARANG I NAK PINDAH United Kingdom. T__T

3) gagal meloloskan diri untuk menjadi jurutera. aku dah beritahu kau semua kan. jurutera selalu menjadi tempat terakhir bila aku isi borang biodata sejak kecil dahulu.

4)gagal masuk matrikulasi. eh. opocot! kau yang tak isi borang weyh. PADAN MUKA KAU TAK PAYAH NAK KECOH DAH SEKARANG. nak dikategorikan gagal ke nih? sebab ini keputusan aku sendiri.

5) gagal dalam percintaan. HAHAHAHAMPEH. ini tak payah cerita.

6)gagal dalam menilai persahabatan. dikira gagal bila kau dengan jujur cerita semua berkongsi suka duka dengan seorang yang kau anggap sahabat tiba-tiba kene caci dengan orang yang kau anggap sahabat tu dengan macam macam kutukan sedangkan kau masih bodoh percaya dengan dia sampai kau sendiri tahu dengan kuasa yang maha pencipta hati setiap manusia.. emo pulak tiba-tiba. dah tak payah fikir tentang kegagalan ini.

7)gagal dan rasa DAMNNNNN!! bila selalu terlepas solat subuh. ini memang kegagalan yang nyata. ishh!!

8)gagal menahan rasa makan. ini lagi satu hampeh. dah tak payah nak cerita. aku tahu. looser. ah! diam!!

HEBAT SUNGGUH KAU ada 8 kegagalan je dalam 21 tahun kau menikmati nikmat maha pencipta ni??? HEBAT SANGAT NIH!! sudah. sudah. bongkak itu satu kegagalan. 8 diatas adalah kegagalan yang masih menari-nari dalam ingatan aku sampai sekarang.

bagi aku, gagal bermaksud bila hari ini kau tak buat apa-apa yang berfaedah dalam hidup kau. bila cuti semester aku tahu memang aku GAGAL. SEBAB KERJA AKU HANYA MELEPAK MACAM BIAWAK YANG NAK MATI KEKENYANGAN. weyh. emo lagi sekali.

think something to do amalina
do something amalina.
tiba-tiba pulak kan bagi MOTIVASI INTRINSIK dekat diri sendiri.


any advise 'to do list' to fill my holiday without do nothing???

4 comments:

dd said...

hahahaha...basikal gak ko igt. ko sedar tak bapak ko da bg keta kat ko? lg besar nilai dr basikal....

amalina wahida said...

ish.. aku sedar weyh.. tapi dikira gagal ketika kecil tidak dapat basikal. hahahah..

**kenapa blog kau not found??kau dah delete ke hape???**

ASaDa RyutaRo said...

kelakar lak.. gagal dapat beskal..

tapi tu la.. kegagalan ni mengajar kita supaya lebih berusaha untuk berjaya. yeah!

nanti baru la akan terasa nikmatnya kejayaan..

apa-apa pun, semoga terus maju dalam hidup.. chaiyok!

amalina wahida said...

asada
yup!! chaiyok!!! =))