PENGIKUT

Sunday

kehadapan yang tersayang..

assalamualaikum..

kehadapan yang tersayang, amalina wahida binti kamsari.. semoga sentiasa dirahmati dan diredhai yang maha pencipta..

*senyum*

hari ni 29 april kan? ahaaa!!! selamat hari lahir wahai amalina wahida kesayanganku.. dah 24 tahun, apa yang dah awak lakukan untuk agama? bangsa? keluarga? diri sendiri? sudah bersedia menghadapi mati? makin umur meningkat, makin banyak amalan yang awak perlu tambah. baiki amalanmu sayang, supaya tidak tertinggal di akhirat kelak.

baiki dan tambah amalan, supaya tidak dipaling oleh pandangan TUHAN. jangan tinggal solat 5 waktu. jangan main-main bila solat. awak tahu kan, solat adalah amalan pertama yang ALLAH akan hitung dekat akhirat nanti. macam mana persediaan menghadapi soalan mungkar nangkir nanti? tanamkan dalam hati awak, mati itu pasti. ingatlah, semua makhluk dalam bumi akan mati. supaya awak tak terus hanyut sayangku.

macam mana dengan emak ayah? sudah banyak bakti awak pada mereka? sudah balas jasa mereka? jangan biarkan mereka sendiri bila mereka tua nanti. ingat, redha ALLAH terletak pada redha ibu bapa. jangan biar hati mereka terluka dengan sikap awak sayang.. berbaktilah bersungguh-sungguh kepada mereka selagi mana mereka masih diatas muka bumi. doakan mereka, supaya sama-sama mengejar syurga. bolehlah jumpa mak ayah dekat dalam syurga nanti. insyaALLAH..

bagaimana dengan rasul mu yang disayang? berapa banyak dalam sehari awak ingat padanya? berapa banyak? boleh awak pasti diakhirat kelak baginda akan bersama dengan awak? sentiasalah ingat padanya, supaya diakhirat kelak awak dapat bersama-sama dengannya..

ingat, sayangku amalina wahida.. hidup ni tak lama. diusia muda, awak perlu berbakti menjadi hamba dan anak yang soleh. selalu lah insaf. JANGAN MALASSS!!!

semoga awak ingat akan segala pesan diri saya ini. jangan sia-sia kan tempoh yang diberi oleh Tuhan untuk mencari bekalan di kehidupan yang kekal abadi kelak..

selamat hari lahir sayangku,

yang sentiasa menyayangimu,
diri sendiri


*senyum*No comments: