PENGIKUT

Thursday

semuanya akan selesai dengan baik

wahhhh.... lamanya lamanya lamanya tak hupdate blog. okeyh, tak lama mana baru berapa hari tak hupdate kan. so, as we know this sem kami guru-guru pelatih perlu uruskan KEJOHANAN TREK DAN PADANG. nama memang gah, tapi kalau dekat sekolah sama macam sukan tahunan lah lebih kurang.aku tak pasti samada pelajar-pelajar universiti perlu atau tak uruskan macam mana kami semua pelajar IPG perlu uruskan acara macam ni sepanjang tahun.

"kau orang bukan macam budak universiti, kau orang belajar
untuk mengajar orang semula, budak universiti belajar untuk diri diorang sendiri.."
(encik nahar)


kau orang pernah tak kene paksa pergi raptai sukan tahunan masa sekolah-sekolah dahulu? mesti pernah kan, kalau tak pernah maksudnya kau memang kaki ponteng.sebelum-sebelum ni aku hanya tahu merungut kenapa dan mengapa dan why why why why mesti kene ada raptai sebelum sesuatu event berlangsung. merungut berbakul bakul tak tahu apa motif asyik nak merungut. NAH! sekarang baru aku tahu betapa pentingnya raptai ni.

pheuwww!! memang kelam kabut bulan februari ni. semua benda nak kena habiskan dalam jangka hari dalam bulan februari yang sangat singkat ni. sampai satu tahap aku rasa aku dah tak nak buat apa-apa. aku nak nangis sambil tidur sampai februari ni habis. lepastu nak bangun semula bila semua nya dah selesai tanpa aku ambil bahagian. kalau tak bangun-bangun lain pulak jadinya kan.

pheuww!! bila fikir tentang tanggungjawab dan amanah. mula sedikit demi sedikit hati terpujuk dengan diri sendiri.

INSYAALLAH, SEMUANYA AKAN SELESAI DENGAN BAIK.

3 comments:

ishiko said...

amal btugas bhgian ape pnt sgt neh??? hehhee.... adeh... pandu ptri kteorg sempt pn ag latih bkwat... cemane la pmbarisan nnty... -_-"

amalina wahida said...

huhuhu~~ korang kene update balik maklumat dekat encik daud, tanya either korang boleh enter perbarisan atau tak.. sebabnya korang tak cukup org, takut nnty markah free2 je kene tolak sebab tak cukup org..

** amal jawatankuasa pembukaan dan penutupan rasmi KTP (perbarisan, bacaan doa, persembahan, raptai dan segala perjalanan KTP tu nnty..)


rajin2 lah pergi raptai ye... =))

Profesor Adab said...

Analisis Surah Al-Fatihah mengikut konteks bahasa arab dgn Al-Quran
www.rosemujahid.blogspot.com