PENGIKUT

Tuesday

SUKA SENGSARAKAN DIRI SENDIRI

dari kecik inilah talent yang paling obvious sangat pandai buat. sengsarakan diri sendiri supaya nampak melarat dan dah macam takde harapan nak sembuh. padahal tak payah lah nak ber drama sengsarakan diri sendiri.

1) umur 6 tahun bermula episod sengsarakan diri sendiri. demam kejap je. tapi sebab nak nampak lagi sengsara dan bapak pemalas nak pergi tabika maka ambil selimut beribu lapis (ceh! 5 lapis pun dah cukup sebenarnya) kemudian, balut diri dan kemudian buat muka macam " sejuk gila macam kene campak kat tengah2 laman pada cuaca winter" buat gaya gigi bergetar-getar menggigil macam dah lama tak dapat dadah. pergh! memang menjadi lah sampai ayah pun melihat dengan pandangan. " wahai anak, tak perlulah ke sekolah, tidur ye." kemudian, pukul 10 waktu tabika dah habis terus bukak tv tengok sesame street. segment banana in pyjamas dengan elmo!


cepat mengaku elmo comel sekarang!!!

2) umur 12 tahun. tersimpan perasaan dekat teman karib lelaki. ngeh! lepastu bila tahu dia ada makwe lain terus macam balik sekolah emo-emo. masuk bilik menangis macam kene sawan. lepastu tak nak pergi sekolah agama. tertidur sambil tulis kat dalam diary yang mangga diary tu dipecah masuk oleh diri sendiri sebab kunci dia hilang entah ke mana.

3) waktu sekolah menengah. masa sekolah menengah kan ada dua sesi. pagi abang form 5 duduk dekat tempat duduk tu lepastu petang, saya(tak tahan terus tukar kata ganti nama tuh!) duduk dekat situ. lepastu saja tinggalkan note 'tolong jangan ambil buku bawah meja ni. sebelah buku awak, sebelah buku saya.' ceh ceh.. lepastu bila abang tu balas. 'adik nama siapa?' terus terkembang kempis esok nak datang awal nak tengok abang yang duduk kat tempat tu hensem ke tak. kalau hensem terus kecoh dekat rakan-rakan "hensem seyh abang tuh" sambil bangga sebab abang yang duduk dekat meja rakan tak se hensem abang kita tuh. =__= bila tahu abang tu dah ade awek. terus emo-emo conteng buku abang tuh lepastu bawak balik semua buku.

4) sengasarakan diri sebab nak basikal. sanggup tu jalan kaki pergi sekolah walhal ayah dah offer nak hantarkan. tapi tekad sambil berkata dalam hati "biar ayah nampak peluh2 angah pergi sekolah nanti mesti dapat basikal." sampai lah ke hari ni, dah banyak gila peluh tumpah lebih dari petani membanting padi pun tak dapat-dapat basikal. kalau tahu lah takkan dapat sampai sekarang, takde maknanya aku nak peluh2 pergi sekolah. huh!

5) suka sengsarakan diri fikir bukan-bukan. bila kalau pergi bilik air sorang2 malam2. mesti sengsarakan diri sendiri dengan fikir nanti ada tangan keluar dari dalam jamban lah. ada benda ketuk pintu lah. bila bukak pintu bilik air nak balik bilik. mesti macam takut ter SURPRISE! ada benda putih terjongol. padahal takde pon. dan kesengsaraan ini berlanjutan sampai sekarang. =__=

6) suka sengsarakan diri dengan cinta dalam hati. bermaksud ter syok sendiri suka dekat orang tu. padahal orang tu tak suka kita pon. ape kebenda lah suka syok sendiri kan.

7) bila berada dalam satu relationship mesti suka terfikir yang bukan-bukan. kalau orang tu dah pernah couple banyak2, sebelum kita wujud dalam hidup dia, mesti suka fikir dia tak sayang kita. lepastu kalau ex dia ada fecebook ke, frenster ke, myspace ke, terus nak tengok ex dia tu macam mana, lepastu suka banding2kan diri sendiri. lepastu suka kutuk diri sendiri sampai emo-emo nangis-nangis bentan-bentan mata sebab nangis meratapi kekurangan diri sendiri. padahal pakwe kita tu tak cakap apa-apa pon. =__=

8) suka mogok lapar tak nak makan lepastu hentak-hentak barang lepastu slam dunk pintu hempas kuat-kuat nak tunjuk kat mak yang kita tengah emo nak jugak macam adik dapat. walhal mak bolayan jerk. saket hati! =__=

4 comments:

Afiq Din said...

ish3... cikgu2..

fAriefArihan said...

i started to fall in love with a clasmate mmase darjah 2... ahask!! dahsyat....

amalina wahida said...

afiq~> well.. nak jadi cekgu memang kene macam ni.. ber drama2 ni perkara bese.. hahahahah

amalina wahida said...

farihan~> wow! lagi advance!! hehehehe~~